Planujesz dużą imprezę? Ustaw namiot cateringowy

Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu imprez organizowanych w plenerze. Jak skonstruowane są współczesne namioty cateringowe i z jakiej przyczyny warto ich używać?

Namioty cateringowe – zastosowanie

Namiot cateringowy jest powszechnie wykorzystywany przez firmy organizujące różnego rodzaju eventy na świeżym powietrzu – zbiórki dobroczynne, wesela, rocznice ślubu, a także targi. Konstrukcje tego typu sprawdzają się doskonale zawsze wówczas, gdy na evencie pojawiają się posiłki, np. przystawki, napoje czy zimny bufet. Namioty cateringowe pozwalają na zachowanie przez dłuższy czas świeżości oferowanych dań, a także ochraniają je przed przegrzaniem na słońcu czy wpływem innych negatywnych czynników zewnętrznych. W sprzedaży dostępne są namioty cateringowe szerokie na 3 do 8 metrów i długie na 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać między konstrukcjami o różnym układzie i kolorystyce. Namioty cateringowe można także łączyć ze sobą lub personalizować, komponując struktury dostosowane do dowolnych potrzeb.

Namioty cateringowe – solidna budowa

Wesela i przyjęcia na świeżym powietrzu są coraz bardziej popularne, nic więc dziwnego, że wzrasta liczba osób poszukujących obszernych i trwałych namiotów cateringowych wytworzonych z solidnych materiałów. Namiot cateringowy ochrania gości przed złą pogodą – przed opadami, wiatrem czy silnym promieniowaniem słonecznym. Obecne w sprzedaży namioty cateringowe cechują się mocną budową i wytrzymują nawet intensywne podmuchy wiatru. Nowoczesne namioty tego typu są także zaopatrzone w systemy usprawniające cyrkulację powietrza w namiocie, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i poprawia komfort gości. Innym udogodnieniem jest również system kumulujący ciepło w namiocie, co jest szczególnie ważne w chłodne miesiące.