Wartości odżywcze pieczywa

Jeśli chcesz nabyć pieczywo Kraków, kliknij tu.

Pieczywo jest podstawą jadłospisu człowieka w naszej tradycji. Jest wytwarzane z wody, mąki soli, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego albo drożdży) i różnych dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: słonecznik, mak lub sezam.

Dlaczego warto jeść pieczywo?

Pieczywo jest jedzeniem bardzo bogatym w mnóstwo różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do właściwego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją przede wszystkim białka, aminokwasy i węglowodany. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku oraz wielu witaminach, których najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej kupować w tradycyjnych piekarniach. Wyłącznie wtedy ma się gwarancję, że spożywane produkty długo zachowają świeżość.
Ze znakomitych wypieków i niesamowitej dbałości o klienta słyną szczególnie piekarnie krakowskie, sławiące się wielkim zaufaniem kupujących. Sprzedawany w nich chleb wypiekany jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co stanowi gwarancję dobrego smaku i najlepszej jakości użytych składników.

Nasze dane kontaktowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]